FORVIKLINGER

Billederne på Maria Engholms udstilling spænder over to års produktion. Men hun har malet i mange år, og hendes første udstilling fandt sted i 1998. Maria Enholm er blevet mor og dermed er hun ikke længere alene om tilværelsen. F.eks. kan hun ikke længere arbejde om natten.

Natten fyldte hende med sære tanker og gav fantasien frit løb. De tanker, som hun fik, var altid mere spændende, sammensatte og mystiske end dem, som dagen kunne bringe. Derfor har natten altid fascineret hende langt mere end dagen med al dens lys. Natten har givet husrum til netop de forestillinger og fantasier, som hendes billeder har næret sig bedst ved. Derfor kalder hun udstillingen ‘Forviklinger’, for billederne baserer på et skred mellem flere virkelighedsplaner, fantasiens, erindringens og iagttagelsen.

Maria Engholm har rødder i det kunstneriske miljø og er særligt interesseret i rum, møbler og kunst. Hun er uddannet fra Danmarks Designskoles Møbel & Rum og var med til at starte kunstkollektivet Bureau Detours op.

Udstillingen vises i perioden 18. maj – 26. juni 2017
Politikens Galleri